Uruguay V Costa Rica: Brasilian Ensimmäinen Maailmancup-sensation

Ottelut yhdessä Brasilian jalkapallon maailmanmestaruuskilpailun kovimmista ryhmistä alkoivat Fortalezassa Castelan-stadionilla 14. kesäkuuta. Kvartetissa D Etelä-Amerikan hallitsevat uruguaylaiset tapasivat Costa Rican maajoukkueen.

urugvai_costa-rica

Ottelun alkupuolisko ei eronnut monissa pisteytystilanteissa. Neutraaleilla faneilla oli kaikki oikeudet myöntää, että tämä oli yksi turnauksen tylsimmistä puoliajoista. Yksi tavoite stadionilla, johon mahtuu noin 64 000 katsojaa, kuitenkin tapahtui. Yksi maailman parhaista hyökkääjistä, Uruguayn hyökkääjä Edinson Cavani avasi pisteet rangaistuspotkusta. Uruguay johti 1 - 0. Näytti siltä, että tauon jälkeen eteläamerikkalaiset puristivat vastustajan. Mutta todellisuudessa kaikki sujui toisin.

Toisella puoliskolla Costa Rica tuli kuin erilainen joukkue. Keski-Amerikan edustajien mielenkiintoiset hyökkäykset alkoivat osoittautua, ja uruguaylaiset eivät osoittaneet mitään edessä. Campbellin maali 54. minuutilla oli varsin luonnollinen. Costa Rican pelaaja ampui maalivahdin Muslera rangaistusalueen ulkopuolelta.

Kolme minuuttia myöhemmin Duarte vie Costa Rican 2 - 1. Tämä tapahtuma oli jo shokki Uruguayn joukkueelle. Viimeksi mainittu onnistui ohittamaan kaksi kertaa kolmessa minuutissa.

On myönnettävä, että Uruguayn maajoukkue ei päässyt kahden maalin tekemisen jälkeen luomaan mitään vastustajan maalissa. Päinvastoin, 84 minuuttia oli kohtalokas eteläamerikkalaisille. Korvaava Urenya tekee kolmannen maalin uranuuraan rangaistusalueelle loistavan tunkeutumisen jälkeen. 3 - 1 Costa Rica -joukkueen hyväksi.

Ottelun erotuomarin viimeinen pilli merkitsi ensimmäisen kolmen maailmancupin pelipäivän sensation. Costa Ricans onnistui voittamaan Uruguayn maajoukkueen 3 - 1.