1/8 Finaalit FIFA World Cup: Argentiina - Sveitsi

1. heinäkuuta Brasilian kaupungissa Sao Paulossa järjestettiin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen 1/8 finaalin viimeinen ottelu. Katsojat voivat seurata Argentiinan ja Sveitsin maajoukkueiden välistä tapaamista.

1/8 finaalit vuoden 2014 FIFA World Cupissa: Argentiina - Sveitsi

Suurin osa ottelusta oli taistelua kentän kaikissa osissa. Samalla alkupuoliskolla peli oli tylsä näky. Pelaajat vierivät palloa enimmäkseen kentän keskelle. Argentiinan joukkueella oli pieni etu, mutta tämä ei johtanut vaarallisiin hetkiin. Sveitsiläiset yrittivät vastahyökkäystä, mutta tämä ei myöskään näyttänyt vaaralliselta. Vain yksi hetki ensimmäisestä puoliajasta voidaan muistaa - yksi sveitsiläisistä pelaajista ampui tappavasta sijainnista, mutta Argentiinan maalivahti Romero pelasti joukkueen.

Ensimmäinen puoliaika päättyi tylsään maalittomaan tasapeliin.

Kokouksen toisella puoliskolla argentiinalaiset lisäsivät. Voimme jo puhua eteläamerikkalaisten merkittävästä ylivallasta. Argentiinan pelaajat ovat antaneet yli 20 laukausta vastustajan maaliin. Joskus maalivahti pelasti eurooppalaiset. Sveitsiläiset jatkoivat vastahyökkäyksiä, mutta eurooppalaisten fanit eivät nähneet superroolin hetkiä.

Ottelun normaaliaika päättyi tasapeliin 0 - 0. Se oli pudotuspeleissä tylsin 90 minuuttia.

Jatkoajalla eteläamerikkalaiset painostivat jälleen, ja Euroopan joukkue piti kiinni. Argentiinalaisten päätoimintaa voidaan pitää vain paineena Sveitsin portille, mutta se ei tuottanut tulosta.

Peli pelattiin maalitonta tasan lisäaikaan, mutta 118. minuutilla argentiinalaiset tekivät maalin. Angel Di Maria Messi-syötön jälkeen lähetti pallon maaliin. Argentiinalaisten ilo oli sellainen kuin jos joukkue olisi ainakin päässyt välieriin. Tämä viittaa siihen, että Messin joukkue on erittäin vaikea voittamaan kaikki ottelut.

Sveitsiläisillä ei näyttänyt olevan voimaa palautua. Kokouksen viimeisinä minuutteina Argentiinaa säästettiin kuitenkin senttimetreillä. Kun hevonen on syötetty rangaistusalueelle, Dzhemiley lyö päänsä tyhjänä Romeron maaliin. Pallo osui tolppaan. Eurooppalaisilta puuttui melko vähän ennen maalia. Viimeinen hyökkäys eurooppalaisille oli vaarallinen vapaapotku argentiinalaisen maalin läheisyydessä, mutta he eivät ymmärtäneet hetkeä.

Argentiina kamppailee edistyäkseen puolivälieriin vähäisen voiton 1-0 jälkeen ja odottaa vastustajaa Belgia-USA-parista. Samalla on huomattava, että Argentiinan joukkue ei näytä parasta peliä turnauksessa. Eteläamerikkalaisten kapteeni Messi ei jälleen kerran osoittanut itseään ratkaisevassa ottelussa, ja joissakin hetkissä hän pelasi yksinkertaisesti huonosti ja kelvottomasti yhden maailman parhaiden pelaajien tittelistä.