FIFA World Cup: Miten Ranska Voitti Sveitsin

Brasilian kaupunki El Salvador sai kunnian järjestää Ranskan ja Sveitsin maajoukkueiden välisen ottelun jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen toisella kierroksella. Molemmat joukkueet voittivat turnauksen alussa, joten tarkasteltava ottelu oli tärkeä FIFA: n maailmancupin E-kvartetin ensimmäisestä sijasta taistelun kannalta.

2014 FIFA World Cup: miten Ranska voitti Sveitsin

Ranskan ja Sveitsin maajoukkueiden välisestä pelistä on tullut turnauksen toistaiseksi tuottavin. Yhteensä ottelussa tehtiin seitsemän maalia.

Ranskalaiset olivat solisteja alkupuoliskolla. He alkoivat aktiivisesti ja onnistuivat tekemään maalin kahdesti 18. minuuttiin mennessä. Ensinnäkin, kulmapotkun jälkeen, hän teki maalin Olivier Giroudilta 17. minuutilla, ja minuuttia myöhemmin Blaise Matuidi järkytti taas sveitsiläistä maalivahtia. Ranska johti 2 - 0 ja teki sen helposti ja luonnollisesti. Pian vuoden 1998 maailmanmestareilla oli oikeus rangaistukseen, mutta Benzema ei onnistunut saamaan kolmatta maalia - ensin maalivahti pelasti ja sitten Ranskan maajoukkueen pelaaja osui maaliin. Tämän tapahtuman piti piristää sveitsiläisiä, mutta he menettivät sen sijaan enemmän. Useilla syöttöillä ranskalaiset järjestivät nopean vastahyökkäyksen 40. minuutilla, joka päättyi toiseen maalintekoon. Arvoisa Mathieu Valbuena. Niinpä ranskalaiset ovat jo turvaaneet mukavan edun tauolla.

Toinen puoli alkoi myös iloisesti. Maaleja oli vielä enemmän. Ensinnäkin ranskalaiset tekivät maalin kahdesti antaessaan täysin siveettömän pisteen - 5 - 0. Benzema teki Pogban ihmeellisen syötön jälkeen kolmannen maalin 67 minuutin aikana ja tarttui turnauksen parhaisiin maalintekijöihin. Ja 73. minuutilla Sissoko petti lopulta kaikki Sveitsin fanit.

Ottelun lopussa yleisö näki vielä kaksi palloa. Totta, nyt sveitsiläiset ovat erottaneet itsensä. Ensinnäkin Blerim Dzhemili potkaisi vapaapotkulla potkaisi yhden maalin. Tämä tapahtui 81 minuutin kohdalla. Sitten kuusi minuuttia myöhemmin sveitsiläiset onnistuivat tekemään enemmän. Tavoite osoittautui erittäin kauniiksi. Granit Jaka lähetti pallon terävältä kentältä erinomaisen syötön jälkeen maaliin ensimmäisellä kosketuksella lennon aikana. Siten sveitsit sulautivat tappion katkeruutta, mutta lopputulos tulostaululla 2-5 ei voi olla heille tyydyttävä.

Ranska saa kuusi pistettä ja tulee E-ryhmän ainoaksi johtajaksi kahden kierroksen jälkeen, Sveitsillä on jäljellä kolme pistettä.