Kuka On Usain Bolt

Jamaikan lyhyen matkan juoksijat ovat todennäköisesti kilpailijoita voittamaan kilpailun, jossa he kilpailevat. Näiden maastojuoksujen tunnetuin urheilija - Usain St. Leo Bolt - edustaa myös tätä Karibialla sijaitsevaa pientä saarivaltiota.

Kuka on Usain Bolt

Usain täyttää 26 elokuuta 2012. Neljä vuotta sitten tämä henkilökohtainen päivämäärä laski lepopäivään kahden edellisten olympialaisten viimeisen kilpailun välillä, jotka sitten pidettiin Pekingissä. Urheilija muistaa varmasti tämän syntymäpäivän kirkkaimmilla väreillä - hän voitti 20. elokuuta olympiakullan 200 metrin kilpailussa ja rikkoi kuuluisan amerikkalaisen Michael Johnsonin maailmanennätyksen. Ja 22. elokuuta tapahtui viestikilpailu, jonka Jamaikan joukkue voitti Boltin ponnistelujen ansiosta myös uudella maailmanennätyksellä. Näiden kahden Pekingin olympialaisten kultamitalin lisäksi ilmiömäisellä juoksijalla on myös kultaa 100 metrissä, joka voitti myös maailmanennätyksellä.

Ennen vuoden 2008 olympialaisten alkua mustan jättiläisen (korkeus - 1 metri 95 cm) urheiluelämäkerralla oli kaksi kultamitalia nuorten MM-kisoissa, neljä kultamitalia samanlaisesta Keski-Amerikan nuorten urheilijoiden kilpailusta, kulta ja hopea Pan American Youth Games -pelissä. Vanhempien luokissa ennen Pekingin olympialaisia Usain Bolt saavutti kahdesti toisen sijan maailmanmestaruuskilpailuissa ja tuli kerran Keski-Amerikan mestaruuskilpailuissa. Kiinassa pidettyjen kesäpelien jälkeen urheilija täydensi kokoelmaansa viidellä maailmanmestaruuskilpailun kultamitalilla ja kahdella muulla maailmanennätyksellä. Kymmenen kertaa hänet nimitettiin vuoden parhaaksi urheilijaksi eri järjestöjen, mukaan lukien Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF: n, versioiden mukaan. Ennen Lontoon olympialaisia Boltilla on korkein asema tämän yhdistyksen luokituksessa. Ei ole yllättävää, että Usain tuli vuoden 2012 peleihin paitsi kilpailemaan palkinnoista, mutta myös asettamaan ennätyksen 9,4 sekuntia 100 metrin korkeudelle ja juoksemaan kaksinkertaisen matkan 19 sekunnissa. Vaikka Jamaikan joukkueessa hänellä on erittäin arvokas kilpailija - Johan Blake ohitti Boltin kahdesti kansallisen mestaruuden alussa.