Millainen Oli Vuoden 1964 Olympialaiset Innsbruckissa

Vuonna 1964 päätettiin järjestää talviolympialaiset Itävallan Innsbruckin kaupungissa. Nämä kilpailut muistetaan Itävallassa järjestettäville urheilutapahtumille tyypillisestä korkeasta järjestystasosta.

Millainen oli vuoden 1964 olympialaiset Innsbruckissa

Vuoden 1964 olympialaisiin osallistui yhteensä 36 maajoukkuetta. Saksan demokraattisen tasavallan ja Saksan liittotasavallan urheilijat esiintyivät yhdessä. Ensimmäistä kertaa Intia, Pohjois-Korea ja Mongolia ovat osoittaneet itseään talviurheilussa. Samanaikaisesti Afrikan urheilijat eivät osallistuneet kilpailuun. Latinalaista Amerikkaa edustivat vain Argentiinan ja Chilen joukkueet.

34 mitalipakettia pelattiin kuudessa urheilulajissa. Kelkka esiteltiin ensimmäistä kertaa, ja kelkka palasi peliohjelmaan tauon jälkeen.

Neuvostoliitto otti ensimmäisen sijaa epävirallisessa joukkuetapahtumassa. Kulta myönnettiin Neuvostoliiton jääkiekkojoukkueelle. Ampumahiihtäjät ja hiihtäjät menestyivät hyvin. Esimerkiksi Klavdia Boyarskikh sai 3 kultamitalia osallistumisestaan hiihtoon. Pariskunnan taitoluistelun ensimmäisen sijan ottivat Neuvostoliiton urheilijat Lyudmila Belousova ja Oleg Protopopov. Ja maajoukkueen paras urheilija voidaan tunnustaa Lydia Skoblikovaksi - hän voitti 4 kultamitalia pikaluistelussa.

Toinen, huomattavan viiveellä, oli Itävallan joukkue, joka isännöi olympialaisia alueellaan. Itävallan hiihtäjät ja kelkkailijat osoittivat itsensä parhaiten.

Kolmanneksi sijoittui perinteisesti talviurheilussa vahva norjalainen joukkue. Suurin osa mitaleista jaettiin norjalaisille luistelijoille ja mäkihyppääjille. Yhdysvallat suoritti melko huonosti, sijoittuen 8. sijalle ja sai vain yhden kultamitalin. Sen voitti hänen joukkueensa luistelija Terry McDermott.

Huolimatta siitä, että pelit pidettiin paikassa, jossa sateita pitäisi olla tarpeeksi, järjestäjät tajusivat ennen olympialaisia, että lunta ei ollut tarpeeksi. Talvi 1964 oli liian lämmin. Oli välttämätöntä houkutella Itävallan armeijan sotilaita kuljettamaan lunta vuoren rinteiltä hiihtäjien ja rekien kilpailupaikalle. Tämän seurauksena kaikki kilpailut pidettiin sääntöjen mukaisesti.