Ensimmäisen Olympiaviikon Tulokset Sotšissa

Ensimmäinen olympiaviikko Sotšissa oli tapahtumarikas. Mitalijärjestyksen tulosten mukaan Venäjän maajoukkue saa vain 8. sijan.

Olympiamitalit

Venäläiset urheilijat voittivat yhteensä 12 mitalia, joista vain 2 oli arvokkaimpia. Molemmat kultamitalit voitettiin taitoluistelussa: venäläiset voittivat joukkuekilpailun ja urheiluparit, joissa Maxim Trankov ja Tatyana Volosozhar saivat kultaa.

Venäjän maajoukkue voitti saman määrän hopea- ja pronssimitalia - 5. Hopea myönnettiin Ksenia Stolbovalle ja Fedor Klimoville pari-luistelussa. Lumilautailussa Albert Demchenko otti hopeakorokkeen kahdesti (yksilökilpailussa ja joukkueviestissä). Olga Villukhina voitti ampumahiihdon hopeamitalin. Olga Fatkulina toi toisen hopeamitalin Venäjän maajoukkueelle, joka oli juossut 500 metrin matkan luistelu.

Olga Graf voitti ensimmäisen pronssisen olympiamitalinsa pikaluistelussa, 3000 metriä. Venäjälle ei ollut odotettavissa pronssimitalia, jotka saatiin pikarullaluistelija Viktor Anilta ja vapaauinnissa - Alexander Smyshlyaev. Ensimmäisen olympiaviikon viimeisenä päivänä Elena Nikitina, joka voitti luurangon pronssimitalin, ilahdutti minua. Ja päivää ennen syntymäpäivänään ampumahiihtäjä Jevgeny Garanichev nousi pronssikilpailulle yksittäisen kilpailun jälkeen.

Mitalijärjestyksen johtava paikka on edelleen Saksan maajoukkueessa, jonka urheilijat ovat jo saaneet 10 olympiamitalia, joista 7 on kultaa, 2 hopeaa ja 1 pronssia. Toiseksi sijoittui Sveitsin maajoukkue, joka voitti 7 palkintoa, joista 5 oli korkeinta arvoa. Kanadan joukkue sulkee kolmen parhaan, ja siinä on 11 mitalia, joista vain 4 on kultaa.

Venäjä on myös huonompi kuin Norja, Yhdysvallat, Alankomaat ja Valko-Venäjä. On syytä huomata, että näiden joukkueiden välinen kuilu ei ole kovin suuri, ja Venäjän joukkueella on kaikki mahdollisuudet parantaa asemaansa mitalijärjestyksessä. Tätä varten venäläisten urheilijoiden on saatava korkeimman arvokkuuden mitaleita.