Jalkapallon Maailmanmestaruuskilpailut 2014: Kahdeksannen Pelipäivän Tulokset

Brasilian MM-kisojen kahdeksannen pelipäivän odotetuin tapaaminen oli Uruguayn ja Englannin maajoukkueiden välinen ottelu. Näiden erinomaisten joukkueiden lisäksi Kolumbian, Norsunluurannikon, Japanin ja Kreikan maajoukkueet saapuivat Brasilian stadionkentille 19. kesäkuuta.

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut 2014: kahdeksannen pelipäivän tulokset

Päivän ensimmäinen ottelu pidettiin Brasilian pääkaupungissa. C-ryhmän johtajat, Kolumbian ja Norsunluurannikon maajoukkueet, osallistuivat otteluun. Ensimmäinen puoliaika oli maalitonta. Suuren hyökkääjän Garrinchin mukaan nimetty areena oli jännittynyt. Vaikutus oli, että pelaajilla oli painoja jaloillaan - tapahtumien kehitys oli nopeaa. Toinen puoli ilahdutti katsojaa maaleilla. Ensinnäkin kolumbialaiset tekivät maalin kahdesti, minkä jälkeen eteläamerikkalaiset katsojat rauhoittuivat ja odottivat kokouksen yksinkertaista päättymistä. Gervinho onnistui kuitenkin voittamaan yhden maalin. Jäljellä olevien 15 minuutin aikana afrikkalaiset pelaajat yrittivät tehdä enemmän, mutta näin ei tapahtunut. Kolumbian maajoukkue teki vielä kolme pistettä ja johti yksin MM-kisojen C-kvartettia.

Uruguayn ja Englannin välinen tapaaminen oli keskeinen osa 19. kesäkuuta pidettyjä otteluita. Molemmat joukkueet hävisivät turnauksen avausottelut, joten D-ryhmän toisen kierroksen ottelu oli erittäin tärkeä. Kokouksen sankari oli Luis Suarez, joka teki kaksi maalia jalkapallon esi-isiä vastaan. Sankarien vastainen on Wayne Rooney, joka, vaikka hän teki yhden maalin, menetti vielä kaksi upeaa mahdollisuutta kaapata Etelä-Amerikan maali. Aluksi uruguaylaiset ottivat johtoaseman, mutta sitten Englanti yritti voittaa takaisin. Viimeisten kymmenen minuutin aikana Suarez teki kuitenkin tuplan ja toi lopullisen voiton Uruguaylle 2 - 1. Nyt eteläamerikkalaiset ovat saaneet kiinni Italian ja Costa Rican maajoukkueista, mutta jälkimmäisillä on peli toistensa kanssa varalla. Ryhmän D tilanne on vieläkin sekavampi.

Päivän viimeinen ottelu oli Natalin ottelu Japanin ja Kreikan välillä. Tästä ottelusta tuli kaikkein tylsin kahdeksannen pelipäivän aikana. Lopputulos 0 - 0 kuvastaa kokouksen pääsisältöä. Vaarallisia hetkiä ei ollut paljon, mutta japanilaiset olivat silti lähempänä voittoa. Nämä joukkueet edustavat ryhmää C maailmancupissa. Kahden kvartalin jälkeen tämän kvartetin taulukkoa johtaa kolumbialaiset kuudella pisteellä, Norsunluurannikolla on kolme pistettä ja japanilaisilla ja kreikkalaisilla yksi piste. Joukkueiden on pelattava vielä yksi ottelu ryhmässä.