FIFA World Cup: Kuinka Espanja Hävisi Chilelle

19. kesäkuuta päivän toisessa ottelussa Rio de Janeiron kuuluisalla stadionilla "Maracana" pidettiin Espanjan maajoukkueen ratkaiseva ottelu taistelun jatkamiseksi maailmancupissa. Nykyisten maailmanmestareiden vastustajat olivat sitkeät chileläiset.

Espanja - Chili_

Espanjan maajoukkueella, joka hävisi mestaruuden avausottelun Hollannille (1 - 5), ei ollut oikeutta erehtyä kaksintaistelussa chileläisten kanssa. "Punaisen raivon" päävalmentaja teki joukon muutoksia joukkueen alkujoukkueeseen. Erityisesti kuuluisan keskikenttäpelaajan Xavin juurella ei ollut paikkaa. Espanjalaiset tarvitsivat voiton voidakseen jatkaa taistelua päästäkseen ryhmästä.

Ottelu alkoi vaarallisella eteläamerikkalaisten hyökkäyksellä, mutta nopeaa maalia ei ollut. Espanjalaiset vastasivat särkyvällä hetkellä, mutta maalivahti pelasti Chilen maajoukkueen. Kokouksen 20. minuutilla espanjalaiset pelaajat hävittyään pallon kentän keskeltä saivat nopean vastahyökkäyksen omaan maaliinsa, jonka tuloksena syntyi Eduardo Vargas. Chilen maajoukkue otti johtoaseman, mutta tuolloin näytti siltä, että tämä ei tarjonnut mitään eteläamerikkalaisille.

Muutama minuutti myöhemmin Diego Costa osui lähelle maalia, mutta epäonnistui maalissa. Ja sitten Espanja sai toisen maalin omaan verkkoonsa. Ensimmäisen puoliajan lopussa Alexis Sanchez iski vapaapotkun, mutta Casillas pelastettiin. Pallo kuitenkin hyppäsi Chilen pelaajaan Charles Arangisiin, joka ampui varpasta maaliin. Puoliaikaa oli 44 minuuttia, ja chileläiset siirtyivät johtoon 2 - 0. Kokouksen ensimmäinen puolisko oli ohi.

Toisessa pelisegmentissä espanjalaiset ryntäsivät hyökkäämään. Busquetsilla oli hyvät mahdollisuudet, mutta hän ei onnistunut lyömään melkein tyhjää maalia muutaman metrin päästä. Chileläiset puolestaan eivät edes ajatelleet hyökkäyksiä toisen puoliajan alkupuoliskolla, mutta pitivät puolustuksen. On myönnettävä, että eteläamerikkalaiset tekivät sen. Espanja ei ole luonut niin paljon kuin fanit haluaisivat.

70 minuutin kuluttua chilelaiset alkoivat tehdä harvinaisia vastahyökkäyksiä. Yhdessä niistä Mauricio Isla voisi "tappaa" koko juonittelun. Juventus-pelaaja ei kuitenkaan pystynyt suorittamaan syöttöä. Isla liukastui palloon pallon jälkeen ja ampui tyhjän kulman yläpuolelle. Sen jälkeen tuskaiset espanjalaiset jatkoivat hyökkäystä, antoivat kaukolaukauksia, mutta Chilen maalivahti Bravo ei antanut pallon ylittää maaliviivaa.

Lopputulos 2 - 0 Chilen hyväksi antaa espanjalaisille mahdollisuuden alkaa pakata laukkujaan ja valmistautua lentämään kotiin. Eteläamerikkalaiset ovat saamassa kiinni hollantilaisista ja ottelevat kolmannen kierroksen ottelussa B-ryhmän ensimmäisestä sijasta. Toistaiseksi Chilellä ja Hollannilla on kumpikin 6 pistettä.