FIFA World Cup: 14. Ottelupäivä Yhteensä

14. pelipäivä tarjosi katsojille seuraavat neljä ottelua FIFA World Cupissa. Viimeiset ottelut E- ja F-ryhmissä pelattiin Argentiinan, Nigerian, Bosnia ja Hertsegovinan, Iranin, Ecuadorin, Ranskan, Hondurasin ja Sveitsin joukkueilla.

2014 FIFA World Cup: 14. ottelupäivä yhteensä

Päivän upein peli oli Argentiinan ja Nigerian maajoukkueiden välinen tapaaminen. Eteläamerikkalaiset ovat jo varmistaneet tiensä pudotuspeleihin, joten tämän joukkueen pelaajien ei tarvinnut huolehtia lopputuloksesta, samoin kuin Nigerian joukkueella, jolla oli hyvät mahdollisuudet jatkaa taistelua maailmancupissa. Ensimmäisellä puoliskolla yleisö näki kolme maalia, kaksi ensimmäistä maalattiin jo neljänteen minuuttiin - eteläamerikkalaiset ja afrikkalaiset vaihtoivat maaleja. Ensimmäisen puoliajan tiivistetyssä ajassa Messi johti vapaapotkulla Argentiinaan 2 - 1. Taukon jälkeen yleisö näki jälleen maalien vaihdon heti puoliskon alussa. Ensin afrikkalaiset tekivät maalin, ja sitten argentiinalaiset ottivat jälleen johtoaseman. Kokouksen lopputulos on 3 - 2 Argentiinan hyväksi. Messi teki maalin kahdesti. Nyt eteläamerikkalaiset pelaavat 1/8 Sveitsin kanssa, ja nigerialaiset kohtaavat Ranskan joukkueen.

Ryhmän F toisessa ottelussa Bosnian maajoukkue voitti helposti Iranin joukkueen. Kokouksen lopputulos on 3 - 1 eurooppalaisten hyväksi. Tämä voitto ei kuitenkaan antanut Bosnian pelaajille oikeutta päästä ryhmään. Eurooppalaiset menevät yhdessä Iranin pelaajien kanssa kotiin.

Ryhmässä E Ranskan maajoukkue kohtasi Ecuadorin. Eurooppalaiset ovat jo ratkaisseet ongelman päästä turnauksen seuraavaan vaiheeseen, joten Rio de Janeiron kentällä yleisö näki monia ranskalaisia pelaajia vaihto-joukosta. Kokous ei antanut yleisölle maaleja, se päättyi 0 - 0. Tulos tuo Ranskan pudotuspeleihin ja lähettää Ecuadorin joukkueen kotiin.

Sveitsin maajoukkue voitti viimeisessä ottelussaan E-ryhmässä Hondurasin kuivilla pisteillä 3 - 0. Sveitsin hyökkääjä Jerdan Shaqiri loisti ottelussa. Hän teki hattutemppun. Ensimmäinen maali osoittautui erityisen kauniiksi, kun Shakiri lähetti pallon Hondurasin maalin yhdeksään maaliin potkun rangaistusalueen ulkopuolelta. Eurooppalaiset hallitsivat loppuottelua. Shakiri teki vielä kaksi maalia. Eurooppalaisten voitto toi Sveitsin maajoukkueen toiselle sijalle E-ryhmästä Argentiinaan MM-kisojen 1/8-finaaleissa.