FIFA World Cup: Miten Nigerian Sekä Bosnia Ja Hertsegovinan Maajoukkueet Pelasivat

21. kesäkuuta Cuiaba isännöi ratkaisevan ottelun Nigerian sekä Bosnia ja Hertsegovinan joukkueille FIFA: n maailmancupin toisella kierroksella Brasiliassa. Ensimmäisten otteluiden molemmat joukkueet eivät osoittaneet parhaan tuloksen: Nigeria teki tasapelin ja Bosnia hävisi. Siksi Cuiaban peli oli heille ratkaiseva taistelun suhteen turnauksen seuraavaan vaiheeseen pääsemiseksi.

2014 FIFA World Cup: miten Nigerian sekä Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueet pelasivat

Nigeriläisillä ja bosnialaisilla oli mahdollisuus voittaa keskinäinen ottelu voittaakseen turnauksen kolme ensimmäistä pistettä, mikä olisi säilyttänyt toiveensa päästä seuraavaan maailmancupin vaiheeseen. Peli ei alkanut nopeimmalla vauhdilla. On huomattava, että Cuiaba on kuumin kaikista kaupungeista, jotka järjestävät MM-otteluita Brasiliassa. Kuitenkin todennäköisesti ei lämpö vaikuttanut hämmästyttävän vauhdin puuttumiseen. Peli oli erittäin tärkeä, joten joukkueet yrittivät pelata silmällä omaa maaliaan, eliminoimalla virheet.

Bosnialaiset tekivät maalin 20 minuutin aikana. Dzeko, saatuaan upean syötön terävyysalueelta, murtautui rangaistusalueelle ja osui maaliin. Linjatuomari nosti kuitenkin lipun ja pyysi offside-asemaa. Toisto osoitti selvästi, että Uuden-Seelannin tuomari oli vakavasti erehtynyt. Itse asiassa hän otti puhtaan maalin bosnialaisilta.

Bosnian fanit toivoivat oikeudenmukaisuuden vallitsevan pelissä. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut. 29. minuutilla Peter Odemwingie iski portille Eminikalle annetun syötön jälkeen. Jälkimmäinen törmäsi Bosnian puolustuksen vasempaan reunaan ja antoi syötön Peterille, joka lähetti pallon Bosnian maalivahdin jalkojen väliin. Ensimmäinen puoliaika päättyi afrikkalaisten vähäiseen etuun.

Taukon jälkeen Bosnian pelaajat yrittivät tappailla tiensä nigerialaisten portille. Eurooppalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet hyökkäämään. Nigerian pelaajat pystyivät itse luomaan vaarallisen maalinmahdollisuuden toisen puoliajan puolivälissä. Maalivahti pelasti Bosnian lisäksi kahdesti. Ensinnäkin Begovic ohjasi vaarallisen iskun, ja sitten afrikkalaisten hyökkäyksen jatkuessa mitätöi nigerialaisen hyökkääjän pääsyn maaliin.

Eurooppalaiset menettivät realistisimman mahdollisuuden voittaa takaisin ottelun viimeisinä sekunteina. Viimeisessä hyökkäyksessä Edin Dzeko sai tilaisuuden edistyneimmistä tilanteista murtautua maaliin Nigerian rangaistusalueen käytäviltä. Maalivahti ja sitten portti kuitenkin pelastivat afrikkalaiset.

Nigerian hyväksi saatu lopputulos 1 - 0 lähettää bosnialaiset pakkaamaan laukkunsa, ja afrikkalaisilla on hyvät mahdollisuudet päästä ulos ryhmästä F.