Kumpi Euro -finaaliin Osallistuneista Tuli Runetin Suosituimmista

Jalkapallon EM-kisojen UEFA EURO 2012 ™ Puola-Ukraina finaaliturnaus pidettiin Kiovassa 1. heinäkuuta 2012. Espanjan ja Italian maajoukkueet taistelivat korkeimmasta palkinnosta. Yandex on tunnistanut viimeisen pelin suosituimpien jalkapalloilijoiden TOP-5.

Kumpi Euro 2012 -finaaliin osallistuneista tuli Runetin suosituimmista

Viidenneksi sijaitsi Andrea Pirlo, italialainen keskikenttäpelaaja. Jo ottelun toisella minuutilla hän sai syötön vastustajan rangaistusalueelta, mutta ampui virheellisesti. Kiristäviä hetkiä jalkapalloilijan osallistumisella esiintyi useammin kuin kerran vastakkainasettelun molemmilla puoliskoilla. Yandex-yhtiön mukaan ihmiset reagoivat aktiivisesti tällaisiin tapahtumiin ja pyysivät lisätietoja hakukoneelta.

Kunniamaininnan neljännen rivin otti Iker Casillas - Espanjan joukkueen maalivahti. Kokenut maalivahti ansaitsee erityistä huomiota moitteettomasta suorituksestaan ottelun aikana. Pistävin hetki oli 52. minuutti, jolloin Italian maajoukkue sai mahdollisuuden tehdä maalin, mutta jalkapalloilija ei voinut voittaa Casillasia yksi kerrallaan. Alkupuoliskolla oli paljon vaarallisia hetkiä, mutta maalivahti auttoi aina.

Kolmannella sijalla on Italian maajoukkueen maalivahti Gianluigi Buffon. Toisen puoliajan alussa hän pelasti joukkueen näennäisesti väistämättömästä maalista. Ottelun loppuun mennessä italialainen puolustus oli romahtanut kokonaan, ja maalivahti halusi epätoivoisesti pelastaa joukkueen musertavasta tappiosta. Vaikka finaali päättyi 4-0 Espanjan maajoukkueen hyväksi, maalivahti ansaitsi yleisön kunnioituksen.

Toisen sijan palkintokorokkeella otti espanjalainen hyökkääjä Fernando Torres. Tämä jalkapalloilija osui vastustajan maaliin 84. minuutilla. Yhteensä hän teki kolme maalia UEFA EURO 2012 -kilpailun aikana. Vain kuusi turnauksen eri vaiheisiin osallistunutta urheilijaa voi ylpeillä tällaisesta saavutuksesta. On huomionarvoista, että Torres tuli kentälle vasta viimeisen ottelun 75. minuutilla.

TOP-5-listan ensimmäinen paikka kuuluu italialaiseen hyökkääjään Mario Balotelliin. Ammattilainen on myös yksi kuuden parhaan pelaajan joukosta, joka on voittanut kolme maalia UEFA EURO 2012 ™ Poland-Ukraine -pelissä. Valitettavasti hän ei onnistunut tekemään pisteitä finaalissa, mutta hänestä tuli toistuvasti osallistuja akuuteihin tilanteisiin vastustajan maalilla.