Kuka Tuli Paralympiavoittajaksi Venäjällä

XIV-paralympialaiset pidettiin Lontoossa 29. elokuuta - 9. syyskuuta 2012. Niihin osallistui melkein 4200 vammaista urheilijaa 166 maasta, jotka kilpailivat 503 palkintosarjasta 20 urheilulajissa. Venäläiset pelasivat Lontoossa erittäin menestyksekkäästi, kun he olivat parantaneet merkittävästi joukkueemme tuloksia edellisissä peleissä neljä vuotta sitten.

Kuka tuli paralympiavoittajaksi Venäjällä

Edellisissä Pekingin paralympiakisoissa epävirallisessa mitaliluokassa venäläiset urheilijat olivat kahdeksannet 63 mitalilla, joista 12 oli kultaa. Tämän paralympialaisten tulokset - 102 mitalia ja toinen joukkueiden sijoitus tässä indikaattorissa. Suurimman osan palkinnoista - 46 - maalle toivat paralympialaiset urheilijat, jotka pystyivät nousemaan 19 kertaa palkintokorokkeen korkeimmalle tasolle, 12 kertaa toiseksi ja 15 kertaa kolmanneksi.

Juoksija Evgeny Shvetsov Mordoviasta tuli kolminkertainen mestari - hän voitti 100, 400 ja 800 metrin matkoilla samalla kun hän asetti uudet maailman- ja paralympialaiset ennätykset. Hänen kollegansa Elena Ivanova saavutti samanlaisen tuloksen - hänen kultamitalinsa voitettiin 100, 200 metrin ja viestin 4 x 100 metrin etäisyyksillä. Margarita Goncharova osallistui kultaiseen viestikilpailuun hänen kanssaan, joka keräsi kokoelman Lontoon paralympialaisten kolmen korkeimman ja yhden hopeamitalin. Lisäksi hän lisäsi kultaa pitkässä hyppyssä kolmeen mitaliin juoksualalla.

Venäjän maajoukkueen vakiokantaja avajaisissa oli Alexei Ashapatov, joka menetti jalkansa 10 vuotta sitten, edellisen paralympialaisen urheilufoorumin mestari Pekingissä. Lontoossa hän vahvisti ylivoimansa kuulataheitossa ja kiekoheitossa ja asetti uuden maailmanennätyksen toisella osa-alueella. Pohjois-Ossetian kaukahyppääjä Gocha Khugaev voitti yhden kultamitalin, mutta voitti nykyisen maailmansaavutuksen kolme kertaa peräkkäin.

Uimareiden joukkue antoi erittäin merkittävän panoksen Venäjän maajoukkueen suorituskykyyn - he voittivat 42 palkintoa - 13 kultaa, 17 hopeaa ja 12 pronssia. Tässä muodossa Oksana Savchenko Bashkiriasta erottui - hänellä on viisi kärkipaikkaa ja yksi maailmanennätys. Nyt Oksana on kahdeksankertainen paralympiavoittaja. Yhteensä venäläiset uimarit Lontoossa pystyivät uusimaan maailman korkeimmat saavutukset kuusi kertaa.

Jousiammuntajoukot Timur Tuchinov, Oleg Šestakov ja Mikhail Oyun ottivat koko palkintokorokkeen yksittäisissä kilpailuissa. Muutama päivä myöhemmin kaikki lisäsivät kokoelmaansa vielä yhden kultapalkinnon voittaessaan joukkuekilpailun tässä urheilulajissa.

Venäläiset paralympialaiset, toisin kuin eniten mitaleja voittaneet kiinalaiset, osallistuivat vain puoleen foorumilla esitetyistä aloista. Siksi vammaisten urheilijoiden maajoukkueella on erittäin hyvät kasvunäkymät seuraaville paralympialaisille.