Kuka Voitti Mitalit Kiväärin Ammunnassa

Ammuntakilpailut pidettiin Lontoon olympialaisissa 4. – 13. Päivänä (28. heinäkuuta - 6. elokuuta). Tänä aikana pelattiin 15 sarjaa palkintoja, joista 5 ammuttiin kivääriampujilta - 8 miestä ja 6 naista saivat olympiamitalit. Kiinalaiset, amerikkalaiset ja italialaiset saivat kaksi palkintoa, ja vielä yhdeksän maata saivat yhden. Venäläiset eivät valitettavasti saaneet mitään.

Kuka voitti mitalit kiväärin ammunnassa

Ammuntakilpailut pidettiin ampumaradoilla Royal Artillery Barracksissa Kaakkois-Lontoon alueella Woolwichissa. Ammuntakilpailun ensimmäisenä päivänä, 28. heinäkuuta, pelattiin kaksi sarjaa palkintoja, ja yksi niistä jaettiin naisille, jotka ampuivat ilmakivääristä 10 metrin etäisyydellä. 56 urheilijasta kahdeksan tyttöä pääsi finaaliin, mukaan lukien yksi kahdesta venäläisestä - Daria Vdovina, joka osoitti kolmannen tuloksen. Mutta hän ei onnistunut kilpailemaan palkinnoista - kiinalaisesta naisesta I Sylinistä tuli Lontoon olympialaisten ensimmäisen kultamitalin mestari ja omistaja. Hänen maanmiehensä Yu Dan tuli kolmanneksi, ja puolalainen nainen Sylvia Bogatskaya voitti hopeamitalin.

Toisessa naisten kurinalaisuudessa tyttöjen täytyi lyödä maaliin kiväärillä 50 metrin etäisyydellä kolmesta eri sijainnista. Tässä kilpailussa paras oli amerikkalainen Jamie Lynn Gray, ja hänen vieressään palkintokorokkeella olivat serbialainen Ivana Maksimovich (2. sija) ja tšekkiläinen Adela Sykorova (3. sija). Miehissä italialainen Niccolo Campriani voitti saman kilpailun, edessään hopeamitalisti Kim Jong Hyun Etelä-Koreasta ja kolmas amerikkalainen Matthew Emmons. On utelias, että Emmons, kahden edellisen olympialaisten palkinnon voittaja, on naimisissa Catherine Emmonsin kanssa, joka on myös olympiavoittaja ja maailmanennätyskivääri ampumassa. Mutta hän pelaa Tšekin olympiajoukkueessa ja tuli neljänneksi naisten kilpailussa.

Jo kultaa voittanut italialainen Niccolo Campriani kilpaili toisesta palkinnosta 10 metrin etäisyydellä ja pääsi toiseksi, hävisi romanialaiselle Alin Djordje Moldovyanille. Ja kolmannen sijan tässä kentässä otti intialainen Gagan Narang. Tämän olympialaisen miehillä oli yksi liikunta enemmän kuin tytöillä - 50 metrin etäisyydellä he ampuivat altis. Parasta oli valkovenäläinen Sergei Martynov, joka voitti belgialaisen Lionel Koksin ja sloveenin Raimond Debevetsin.

Venäläisen kivääritiimin suorituskykyä kiväärialoilla (ja kaikissa muissa) voidaan pitää erittäin epäonnistuneena - kukaan paitsi Vasily Mosin, joka tuli kolmanneksi savikiekkoammunnassa, ei pystynyt nousemaan olympialaisiin.