Toinen Kultamitali Bobsleigh-olympialaisissa

Kilpailun viimeisenä päivänä kelkkailijat pystyivät voittamaan kultamitalin varmistaen, että Venäjän joukkue voitti mitalijärjestyksen.

Venäjän neljä voittajaa

Kilpailun viimeisen olympiapäivän huipentuma ei ollut vain venäläisten hiihtäjien, vaan myös bobikelkkailijoiden voitto. Aleksanteri Zubkovin neljä pystyivät voittamaan toisen arvokkaimman mitalin, josta tuli Venäjän maajoukkueen 13. kultamitali. Joukkueen rattikelkkailu on yksi vaikeimmista, koska mikä tahansa väärä päätös voi irrottaa mitalin. Loppujen lopuksi tämän urheilun voitto riippuu samanaikaisesti neljästä urheilijasta.

Alexander Zubkov on jo kahdesti kumonnut taikauskon, jonka mukaan vakiokantaja ei pysty voittamaan olympialaisia. Venäläisillä urheilijoilla oli onni, että he osallistuivat kotikelkkaradallaan "Sanki". Loppujen lopuksi heillä oli aikaa suorittaa se. Ensimmäisen yrityksen jälkeen kävi selväksi, että Zubkov, Voevoda, Negodailo ja Trunenkov olivat tulleet Sotšiin voittamaan. Kaikki yritykset eivät olleet onnistuneita Venäjän joukkueelle. Joten toisen laskeutumisen aikana urheilijat tekivät useita virheitä, mutta tämä ei vaikuttanut suuresti lopulliseen linjaukseen.

Kultamitalia taisteli kaksi joukkuetta - Latvian ja Venäjän edustajat. Tauot kolmannen yrityksen jälkeen olivat vähäiset, joten venäläisten rattikelkkailijoiden oli tärkeää suorittaa kilpailu loppuun puhtaasti ja virheettömästi. Reitin suorittamiseen kului yhteensä 3 minuuttia ja 40, 60 sekuntia. Latvian neljä hävisi vain 0, 09 sekuntia Zubkovin joukkueelle. Yhdysvaltain joukkue nousi kolmannelle sijalle.

Viimeisen kilpailupäivän toisen voittoisan voiton jälkeen Venäjän joukkue pystyi ylittämään oman vuonna 1976 asetetun mitaliennätyksensä. Olympialaisten kaikkien päivien tulosten mukaan Venäjän joukkueella on 33 mitalia.