Millainen Oli Vuoden Finaali

Vuoden 2012 UEFA: n EM-mestaruuskilpailut ovat päättyneet, mikä vahvistaa, että useimmille jalkapallosta kiinnostuneille oli selvää ennen sen alkua, että nykyinen espanjalaisten pelaajien sukupolvi on vahvin maan historiassa. Hänellä ei ole yhtäläisiä paitsi Euroopassa, myös koko planeetalla. Espanjalaiset ovat hallitsevat maailmanmestarit, ja Euro 2012 on kolmas peräkkäin, kun he ovat voittaneet maailmanluokan jalkapalloturnauksen.

Millainen oli vuoden 2012 finaali

Tällä kertaa Puolassa ja Ukrainassa pidetty Euroopan mestaruuskilpailu päättyi Kiovassa, turnauksen suurimmalla stadionilla, joka keräsi yli 63 tuhatta katsojaa finaaliotteluun. Fanit eivät olleet pettyneitä, neljä maalia tällaisten turnausten loppupeleissä on ylellisyyttä. Ja vaikka Italian maajoukkueen fanien tunteet eivät olleet myönteisiä, heidän joukkueensa hävisi hallitsevalle maailmanmestarille missään tapauksessa tylsällä puolustustavalla, joka aiemmin oli tyypillinen tälle joukkueelle.

Espanjan joukkue teki ottelun ensimmäisen maalin melko nopeasti - 14. minuutilla Cesc Fabregas voitti puolustajan oikealla laidalla ja lähetti pallon David Silvalle. Yksi pari Englannin mestaruuden edustajaa tässä joukkueessa löi tarkasti päätä, jota pidetään vahvana osana brittiläisten seurojen peliä. Sen jälkeen italialaisilla oli kenties vahvin segmentti, pelaten tasavertaisesti vastustajan kanssa, mutta he eivät voineet tehdä maalia. Ja neljä minuuttia ennen tauoa Espanja kaksinkertaisti tuloksen - pallo keskeytettiin kentän keskellä ja lähetettiin heti puolustajien ohitse Jordi Alban liikkeellä. Espanjalaisten nimellinen puolustaja, joka ei ole pahempi kuin kukaan hyökkääjä, tajusi maalivahdin kanssa yksi vastaan vastaan poistumisen, ei paljon, mutta lähetti pallon varmasti maaliin.

Ensimmäisellä puoliskolla Giorgio Chiellini loukkaantui ja italialaisten täytyi korvata hänet. Tauolla heidän valmentajansa - Cesare Prandelli - vaihtoi hyökkääjän ja teki 12 minuutin pelin jatkamisen jälkeen uuden muutoksen. Mutta kentälle tullut Thiago Motta jätti hänet paareille viisi minuuttia myöhemmin eikä voinut palata peliin. Vaihtoraja oli käytetty loppuun, ja ottelun tulos ei enää aiheuttanut epäilyksiä edes Italian maajoukkueen tukijoiden pahamaineisten optimistien keskuudessa - ei ollut mahdollisuutta voittaa kahta maalia Espanjan joukkueelta kymmenellä miehellä.

Näyttää siltä, että espanjalaiset eivät ole erityisen halukkaita lopettamaan vastustajaa, vierittämällä palloa pitkään puoliskollaan tai sen keskellä. Kuitenkin 76. minuutilla kentälle ilmestyi Fernando Torres, joka oli Britannian Valioliigan toinen edustaja, joka häiritsi italialaisia 8 minuutin kuluttua. Sitten Juan Mata tuli kentälle ja lähetti pallon myös Gianluigi Buffonin maaliin. Pisteissä 4: 0 tämä peli päättyi, ja samalla kentällä tapahtui Espanjan maajoukkueen palkitseminen, joka vahvisti sen Euroopan mestaruuden.