Mitkä Uudet Olympiaennätykset Ovat Lontoossa

Lontoon XXX olympialaisissa kolmen viikon ajan parhaat urheilijat ympäri maailmaa kilpailivat keskenään kultamitalista saadakseen maajoukkueensa sijoitukselle ensimmäiselle sijalle. Lisäksi matkalla voittoon jotkut heistä onnistuivat asettamaan uudet maailmanennätykset.

Mitkä uudet olympiaennätykset ovat Lontoossa

Uudet olympialaisten saavutukset vuoden 2012 kilpailuissa koskivat ennen kaikkea vesiurheilua. 400 metrin viimeisissä erissä saavutettiin kerralla kolme maailmanennätystä, joista kaksi kuuluu kiinalaisille nuorille urheilijoille. No, neljäs ennätysaika kirjattiin 800 metrin kilpailussa hallitsevan kenialaisen maailmanmestarin kanssa.

Kuusitoista-vuotias kiinalainen nainen Ye Shiven teki maailmanennätyksen naisten 400 metrin kompleksiuinnissa. Kilpailun seurauksena kultamitalisti näytti aikaan 4.28, 43 - korkeimman olympialaisen saavutuksen tällä alalla. Hopea meni amerikkalaiselle Elizabeth Beiselille pisteillä 4.31, 27, kun taas kiinalainen Li Huanghu voitti pronssin (4.32, 91).

Miesten vastaavassa uinnissa ennätyksen haltija oli jälleen urheilija Kiinasta - Sun Yang, joka osoitti tuloksen 3.40, 14. Toiseksi sijoittui Etelä-Korean urheilija Pak Tae Hwan, joka ui 400 metriä 3.42, 06, ja kolmas meni amerikkalainen Peter Vanderkai tuloksella 3.44, 96.

Australian naisjoukkue saavutti uuden maailmanennätyksen vuoden 2012 olympialaisissa - viimeisessä 400 metrin indeksoinnissa hän näytti parhaan ajan 3 minuuttia 33, 15 sekuntia. Joukkueeseen kuului urheilijoita Keith Campbell, Brittany Elmsley, Alicia Cutts ja Melanie Schlanger.

Ja 9. elokuuta hallitseva juoksemisen maailmanmestari, kenialainen David Rudisha, voitti maansa kultamitalin 800 metrin kilpailussa ja näytti ennätysajan - 1.40, 91, päivittäen oman korkeimman saavutuksensa - 1.41.01. Hän sijoittui välittömästi kunnollisella etumatkalla kilpailun muihin osallistujiin nähden, jota hän säilytti itsevarmasti koko kilpailun ajan. Toisen sijan otti Botswanan urheilija Nigel Amos (1 minuutti 41, 73), ja pronssin voitti toinen kenialainen Timothy Kitum, jonka tulos - 1.42, 53.