Kiistanalaisimmat Olympiavoittajat

Huolimatta siitä, että olympialaisten perussäännökset ovat rauha, ystävyys ja keskinäinen yhteisymmärrys, kilpailu kilpailussa etenee kostolla. Ja jotkut urheilijat ovat valmiita kirjaimellisesti purra mitalin skandaalilla. Ja tällaisia sotureita on paljon.

Kiistanalaisimmat olympiavoittajat

Yksi historian skandaalisimmista olympialaisista on se, joka tapahtui vuonna 1912. Luettelo kaikista siihen kirjatuista rikkomuksista ja riidoista mahtuu erilliseen 56 sivun kirjaan. Yksi olympialaisten tunnetuimmista skandaaleista aiheutti amerikkalaisen urheilijan. Hän oli syntymästään intialainen. Kilpailussa hän sai heti 2 kultamitalia ja nousi näiden pelien johtajaksi. Yhdysvaltain johto oli kuitenkin tyytymätön siihen, että ensimmäisen sijan sai heimon edustaja, jonka kanssa amerikkalaisilla oli ristiriitaisia eroja. Ja Amerikka vaati itsenäisesti riistämään mestarilta mitaleja (huolimatta siitä, että nämä palkinnot olivat Yhdysvaltojen kassalla) vedoten siihen, että hän on ammattilaisurheilija eikä voi osallistua amatööripeleihin. Sen jälkeen mitalit otettiin pois ja mestarin ura rikkoi.

Yhdysvalloissa vuonna 1904 järjestetyissä peleissä kävi skandaali maratonin juoksijoiden kanssa. Juuri tämä kuria oli yksi lupaavimmista tuolloin. Ensimmäisenä maaliin tuli amerikkalainen Fred Lorz, joka ohitti merkittävästi kilpailijansa. Myöhemmin hänen ketteryytensä salaisuus paljastettiin. Juoksuttuaan noin kolmanneksen radasta hän pysähtyi. Syy oli yksinkertainen - hänen jalkansa ahdas. Sitten yksi faneista antoi urheilijan, joka seurasi epäjumaliaan autolla lähellä kulkevaa moottoritietä pitkin. Hän kutsui myöhässä olevan maratonin juoksijan nostamaan häntä. Joten he pääsivät melkein maaliin. Mutta kun Fred Lorz nousi autosta juoksemaan, yleisö näki sen seisontatuilla. Joten petos paljastettiin. Sitten mitali luovutettiin toiselle maaliin tulleelle urheilijalle. Kävi kuitenkin ilmi, että kaikki ei ollut niin sujuvaa hänen kilpailunsa kanssa. Kirjaimellisesti raidan lopussa hän tunsi olonsa pahaksi, ja hänen valmentajansa antoi anestesia-injektion, jota nyt pidettäisiin dopingina.

Hitlerin diktatuuri jätti jälkensä vuoden 1936 olympialaisiin. Sitten kullan kilpailija Sveitsistä poistettiin osallistumisesta kilpailuun. Syy on melko tyypillinen tuohon aikaan ja Fuhrerin politiikkaan - urheilija oli naimisissa juutalaisen kanssa.

Vuonna 1972 olympialaisissa syntyi kiista Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton koripallojoukkueiden välillä. Tuomarit rikkovat sääntöjä ja soivat sireenin, joka ilmaisi kokouksen päättymisen, 3 sekuntia ennen virallisen ajan päättymistä. Tämän seurauksena Team America voitti. Kuitenkin juuri tämä rikkomus oli syy haastaa tulokset. Viimeinen puoli oli pelattava uudelleen. Lisäaikana Neuvostoliiton maajoukkue pystyi suorittamaan vaaditun heiton ja tuli voittajaksi. Amerikkalaiset hävisivät silloin ensimmäistä kertaa. Tämän vuoksi he boikotoivat palkintoseremoniaa.

Useita urheilijoita, jotka voittivat tuomarivirheiden olympialaiset, voidaan kutsua myös skandaalimestareiksi. Se tapahtui vuonna 1932 Los Angelesissa. Täällä melkein kaikki kilpailut häiriintyivät tuomareiden ja erotuomareiden virheellisen työn takia. Joten esimerkiksi urheilija, joka juoksi 2 metriä vähemmän kuin toiseksi sijoittunut, voitti 200 metrin kilpailussa. Tämä johtui kappaleiden teknisistä puutteista.

Ensimmäinen dopingiskandaali paljastui Soulissa vuonna 1988. Sitten Kanadan urheilija-juoksija päätti matkan yllättävän korkealla tuloksella - 9,79 sekuntia. Luonnollisesti hän sai kultamitalin. Kaksi päivää myöhemmin hän kuitenkin menetti hänet, koska mestari totesi dopingin käytön.

Salt Lake Cityn olympialaisissa on myös runsaasti skandaaleja. Venäläiset fanit juhlivat iloisesti Elena Berezhnaya ja Anton Sikharulidze urheilun taitoluistelun ensimmäistä paikkaa. Amerikkalainen puoli ei kuitenkaan pitänyt tästä linjauksesta, koska kanadalaiset olivat heidän suosikkinsa. Aloitettiin keskustelu siitä, että venäläiset olivat lahjonneet tuomareita, minkä seurauksena he saivat palkinnon. Uusien juorujen välttämiseksi tehtiin ennennäkemätön päätös, ja kaksi pariskuntaa - venäläiset ja kanadalaiset - menivät kultamitalien palkintojenjakotilaisuuteen.

Yksinurheilija Irina Slutskajalla oli myös ongelmia mitalin saamisessa. Tuomarien mielestä amerikkalaisen Sarah Hughesin ohjelma oli parempi kuin venäläisen. Kansainvälisten tarkkailijoiden mukaan näin ei kuitenkaan ollut lainkaan. Mutta tuomarit pysyivät päättäväisinä - seurauksena Slutskaya otti toisen sijan.

Toinen ongelma samoissa olympialaisissa tapahtui venäläisen hiihtäjän Larisa Lazutinan kanssa. Tuolloin, kun hän oli jo askeleen päässä kultamitalista, hänet hylättiin ja selitettiin, että urheilija käytti testitulosten mukaan laittomia huumeita.