Bernd Rosemeier

Tämä kuljettaja vietti vain kolme vuotta autokilpailuissa, mutta oli aikansa todellinen sankari. Hänen täytyi kilpailla Rudolph Caracciolan ja Tazio Nuvolarin aikakaudella, ja Bernd Rosenmeier oli nopein heistä. Häntä voidaan verrata Gilles Villeneuveen, vain suurella määrällä voittoja ja mestaruuden.

Bernd syntyi vuonna 1909 Lingenissä, Preussissa. Hänen isänsä oli autokorjaamon omistaja, joten ei ole yllättävää, että kaveri oli rakastunut autoihin ja moottoripyöriin ja sai jo 16-vuotiaana ajokortin. Aluksi Rosenmeier antoi etusijan kaksipyöräisille ajoneuvoille. Vuodesta 1930 lähtien hän alkoi esiintyä moottoripyöräkilpailuissa - ensin ruohoradoilla ja kaksi vuotta myöhemmin hän siirtyi asfalttijuoksulle. Voitettuaan useita voittoja Zundappin tehtaalla ja sitten omalla BMW: llä, hänestä tuli vuonna 1933 NSU: n tehdaskilpailija, ja seuraavana vuonna hän siirtyi DKW: hen. Tämä yritys oli osa Auto Union -konsernia, jossa he kiinnittivät huomiota nopeaan ja menestyvään kilpailijaan.

Lokakuussa 1934 Rosemeyer kutsuttiin testaamaan autoa Nurburgringin Grand Prix -kilpailussa. Huolimatta kokemuksen puutteesta kilpa-autojen ajamisessa, hän vaikutti kilpajoukkueen johtoon ja hänelle tarjottiin lentosopimus vuodeksi 1935. Aluksi kokematon ratsastaja pidettiin varalla, ja vain AVUS: lla oli lupa lähteä. Rosemeyer voitti useita palkintokorokkeita ja tuli nopeasti joukkueen täysimittaiseksi ohjaajaksi - varaukseen ei ollut kysymystä. Viimeinen kilpailu oli Masarykin Grand Prix Brnossa - nimetty Tšekkoslovakian ensimmäisen presidentin Tomáš Masarykin mukaan. Kilpailua johti saksalainen joukkuetoveri Achille Warke, mutta hän jäi eläkkeelle vaihdelaatikon toimintahäiriön takia, minkä ansiosta Bernd voitti ensimmäisen voittonsa Grand Prix -kisoissa.

Tämän erinomaisen saavutuksen lisäksi hän asetti kohtalonsa Brnoon - palkinnon antoi voittajalle kuuluisa lentäjä Ellie Beinhorn. Mies rakastui häneen ensi silmäyksellä - he alkoivat seurustella, ja puoli vuotta myöhemmin he menivät naimisiin ja tulivat yhdeksi kuuluisimmista ja suosituimmista pariskunnista Saksassa.

Kilpailun voittaminen debyyttikaudella oli vertailukelpoinen saavutus moottoriurheiluhistoriassa. Ja seuraavana vuonna Rosemeyer muuttui todelliseksi voittajaautoksi - voitettuaan neljä voittoa ja sijoittuen kahdesti toiseksi, hän kokeili Euroopan mestarin kruunua - jo toisena vuonna osallistumisesta autokilpailuihin!

Hänen voitostaan Nürburgringissä tuli legendaarinen - hirvittävässä sumussa Bernd ajoi 40 sekuntia nopeammin kuin vastustajansa pohjoisessa silmukassa ja voitti etunsa joukkuetoveristaan Hans Stuckiin neljässä minuutissa. Sen jälkeen Rosemeieria alettiin kutsua kukaan muu kuin Nebelmeister - sumu-mestari.

Seuraavalla kaudella asiat menivät paljon pahemmin - Mercedes loi voittamattoman W125: n, ja Rudolph Caraciolla sai tittelin takaisin. Bernd voitti kuitenkin useita voittoja - Eifelissä, New Yorkissa ja kauden finaalissa Donington Parkissa.

Grand Prix -kilpailujen lisäksi molemmat saksalaiset huoltajat Mercedes ja Auto Union kilpailivat nopeusennätysyrityksissä, ja maan natsien johto otti ne lämpimästi vastaan. Rosemeier kilpaili Caracciolon kanssa täällä, ja 26. lokakuuta 1937 hänestä tuli ensimmäinen henkilö, joka ylitti 400 km / h -linjan valtatiellä. Tammikuun lopussa molemmat joukkueet kokoontuivat Frankfurtin lähellä olevalle moottoritielle yrittämään uudestaan ennätystä. 28. tammikuuta Caracciola otti johtoaseman ja saavutti nopeuden 432 km / h. Bernd yritti vastata, mutta nopeudella 440 km / h hän menetti hallinnan tuulenpuuskan vuoksi ohittaessaan sillan alta. Hänen autonsa räjähti palasiksi, ja 28-vuotias kuljettaja itse tapettiin välittömästi.

Rosemeierin kuoleman jälkeen Hitlerin propaganda teki hänestä natsisankarin, mutta tästä huolimatta hän oli todellinen tähti, joka tunnettiin ja rakastettiin paitsi Euroopassa, myös Amerikassa. Houkutteleva, hyvällä huumorintajulla hänestä tuli paras takavetoisten autojen ajamisen mestari, ja moottoriurheilu aiheutti paljon vahinkoa, kun Bernd traagisesti kuoli.