Viimeinen Taistelu Prostin Ja Sennan Välillä

18.-19.12.1993, tonttumestareiden ensimmäinen Grand Prix pidettiin Pariisin Palais des Bercyssä, joka on kuuluisa moottoripyörätähtien vuosittainen karting-kilpailu. Tämä kilpailu oli viimeinen, jossa kaksi legendaarista F1-mestaria - Ayrton Senna ja Alain Prost kokoontuivat kaksintaisteluun.

Viimeinen taistelu Prostin ja Sennan välillä

Kilpailun, jonka isäntänä oli ranskalainen kuljettaja Philippe Streif, piti lopettaa vuosien katkera yhteenotto Sennan ja Prostin välillä, koska jälkimmäinen, josta tuli juuri nelinkertainen F1-mestari, ilmoitti eläkkeestään.

Ja molemmat legendat ottivat tämän haasteen vakavasti: Prost suoritti todellisia harjoituksia, ja Senna kehräsi ympyröitä kartalla Brasiliassa.

Kahden päivän tapahtuma toi yhteen yli 60 kuljettajaa, joista monet olivat Formula 1 -kilpailuja - Prostin ja Sennan lisäksi Damon Hill, Johnny Herbert, Olivier Panis, Andrea de Cesaris, Pierluigi Martini, Yannick Dalmas, Bertrand Gashot, Philippe Alllo, osallistui kisoihin, Eric Bernard, Paul Belmondo ja Olivier Gruillard.

Ensimmäisenä päivänä Prost ja Senna putosivat kilpailusta teknisten ongelmien takia, ja finaalissa he tapasivat kauniissa taistelussa voiton puolesta.

Cesaris valloitti johtajuuden, ja molemmat mestarit taistelivat pitkään italialaisen takana. Alain yritti löytää heikon paikan Ayrtonin puolustuksessa, mutta hän ei koskaan antanut vastustajalleen tällaista mahdollisuutta. Useiden kiivaiden taistelujen jälkeen Prost haukkuu ja, kun hän on mennyt liian laajalle käännökselle, päästää Panisin eteenpäin.

Tämä antoi brasilialaiselle mahdollisuuden keskittyä johtajan tavoittamiseen. Senna sai nopeasti kiinni Cesariksen sijainnista ja alkoi hyökätä häntä, kun tekniikka yhtäkkiä epäonnistui - ja nostamalla kätensä korkealle, Ayrton ajoi hitaasti kuoppiin.

Tuolloin Prost oli tekemisissä Panisin kanssa ja seurasi myös johtajaa. Ei tiedetä, miten tämä taistelu olisi päättynyt, ellei Cesaris kärsinyt olisi ollut ongelmia - kartingin hajoaminen pakotti hänet lopettamaan kilpailun.

Niinpä Alain pääsi rauhallisesti maaliin ja voitti ensimmäisen kartingkilpailun Bercyssä. Vuotta myöhemmin Prost palaa puolustamaan parhaiden parhaan titteliä, mutta noissa kilpailuissa ei enää ole hänen ikuista kilpailijaansa …