Kuinka Venäjän Maajoukkue Pelasi Channel One Cupissa

Channel One Cupia on pidetty vuosittain Venäjällä pitkään. Tämä kilpailu on Euroopan jääkiekkomatkan toinen vaihe, johon perinteisesti osallistuu neljä johtavaa eurooppalaista joukkuetta: Ruotsi, Venäjä, Suomi ja Tšekki.

Kuinka Venäjän maajoukkue pelasi Channel One Cupissa 2015

Euro-jääkiekko-kiertue on virallinen kilpailu, mutta tämän urheilun ystävien asenne tällaiseen tapahtumaan ei ole yhtä vakava kuin esimerkiksi maailmanmestaruuskilpailuihin ja vielä enemmän olympialaisiin. Jääkiekkoasiantuntijat uskovat, että Euro-kiertue (mukaan lukien Channel One Cup) on näyttelyottelu, jolla katsotaan ehdokkaita ensimmäiseen joukkueeseen MM-kisoissa. Jääkiekkoilijoillamme on kuitenkin tapana voittaa Venäjän vaihe, koska se on erittäin kunnollinen liike miellyttää venäläisiä faneja.

Vuonna 2015 Channel One Cup pidettiin Moskovassa 17. – 20. Joulukuuta. Turnauksen avausottelu pidettiin uudessa "Arena of Legends" -tilassa, johon mahtuu hieman yli kaksituhatta katsojaa. Ensimmäisessä pelissä Venäjän ja Ruotsin joukkueet tapasivat. Oleg Znarkin huoltajat eivät voi lisätä tätä kokousta omaisuuteensa, koska skandinaaviset voittivat itsevarmasti venäläiset 4 - 1. Huolimatta siitä, että Venäjän joukkue avasi maalin ottelussa, isäntien voittoa ei kirjattu. On syytä huomata venäläisten jääkiekkoilijoiden yleinen haalistunut peli, jossa on paljon virheitä.

Turnauksen toisessa kokouksessa Venäjän maajoukkue kuntoutui ja voitti Suomen joukkueen murskaamalla 8 - 1. Oleg Znarkin syytöt pelasivat tätä peliä aggressiivisesti ja keräsivät ensimmäisistä minuuteista, minkä seurauksena 12 minuutin kuluttua, neljä maalia oli Suomen maalissa. Sitten venäläiset jatkoivat hedelmällistä toimintaansa ja toivat kokouksen rauhalle.

Turnauksen viimeisessä ottelussa Venäjän maajoukkueen oli voitettava Tšekin tasavalta pääajalla saadakseen ensimmäisen sijan Channel One Cupissa vuonna 2015. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut. Venäläiset hävisivät 2 - 4, vaikka he olivat johtaneet toisen jakson aikana 2 - 1. Tšekit onnistuivat kuitenkin tarttumaan aloitteeseen toisen 20 minuutin aikana ja saamaan kolme kertaa maalin. Kolmannella jaksolla venäläisillä jääkiekkoilijoilla oli mahdollisuudet toipua ja jopa voittaa, mutta Tšekin maajoukkueen maalivahti Dominik Furch osoitti olevansa kelvollinen.

Tämän seurauksena vuoden 2015 Channel One Cupin kolmesta ottelusta Venäjän maajoukkue voitti vain yhden voiton suomalaisista jääkiekkoilijoista, kun taas Ruotsin ja Tšekin tasavallan maajoukkueet osoittautuivat vahvemmiksi. Tämän seurauksena: Venäjän joukkue ei ottanut turnauksen ensimmäistä sijaa, eikä kaikkia muita turnausasemia voida pitää arvoisina.