Kuinka Yhdysvaltain Joukkue Pelasi Vuoden FIFA World Cupissa

Viimeisimmissä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa Yhdysvaltain maajoukkue osallistuu aina. Jalkapallon taso osavaltioissa kasvaa vuosittain. Tämä selittää tämän urheilun suuremman leviämisen maassa, samoin kuin eräiden amerikkalaisten jalkapalloilijoiden menestyksistä maailman näyttämöllä. Brasilian vuoden 2014 MM-kisoissa Yhdysvaltain joukkue näytti erittäin arvokkaalta.

Kuinka Yhdysvaltain joukkue pelasi vuoden 2014 FIFA World Cupissa

Amerikkalaiset olivat kovassa ryhmässä FIFA: n maailmancupissa Brasiliassa. Yhdysvaltain maajoukkueen kilpailijat turnauksen ryhmävaiheessa olivat saksalaiset, portugalilaiset ja ghanalaiset.

Amerikkalaisten turnauksen ensimmäinen ottelu leimattiin 2-1-voitolla Ghanan maajoukkueesta. Lisäksi tässä pelissä amerikkalaiset tekivät koko mestaruuden nopeimman maalin (edes minuutti ei ole kulunut kokouksen alusta). Afrikkalaiset jalkapalloilijat pystyivät palautumaan, mutta amerikkalaiset nappasivat silti voiton viimeisinä minuutteina ja saivat tärkeät kolme pistettä.

Toisessa ottelussa Yhdysvaltain maajoukkue vastusti Portugalia. Peli päättyi tasapeliin (2 - 2). Tässä ottelussa amerikkalaisten piti voittaa, mutta eurooppalaiset nappasivat tasapelin viimeisinä minuutteina.

Ryhmäkilpailun viimeisessä ottelussa Yhdysvaltain joukkue tapasi saksalaisia pelaajia. Jotkut uskoivat ottelun olevan mielenkiintoinen, koska tasapelin sattuessa molemmat joukkueet varmistivat tiensä ulos ryhmästä. Yhtä arvonta ei tapahtunut. Saksan maajoukkue voitti vähimmäispisteillä (1 - 0). Neljä pistettä riitti kuitenkin amerikkalaiselle päästä pudotuspeleihin ryhmän toiselta sijalta. He ohittivat Portugalin erotettujen ja päästettyjen maalien erolla.

Yhdysvaltojen joukkue tapasi 1/8-finaaleissa Belgian joukkueen. Ottelun 90 minuuttia päättyi maalintekoon. Vasta jatkoajalla selvitettiin voittaja, josta tuli Euroopan jalkapalloilijoita (2 - 1). Amerikkalaiset näyttivät erittäin arvokkailta tuossa ottelussa, vaikka eurooppalaisilla pelaajilla oli selvä etu.

Yhdysvaltain joukkueen lopputulosta pidetään erittäin arvokkaana. Joukkue pystyi etenemään vaikeista ryhmistä maailmanmestaruuskilpailujen pudotuspeleihin, joissa he hävisivät vain jatkoa.