Kuka Sijoittui Kolmanneksi Vuoden FIFA World Cupissa

Brasilian MM-kisojen toiseksi viimeisenä päivänä järjestettiin ottelu maailmancupin pronssimitalista. Brasilian ja Alankomaiden maajoukkueet tapasivat Brasilian kansallisstadionilla.

Kuka sijoittui kolmanneksi vuoden 2014 FIFA World Cupissa

Peli mestaruuskisoille alkoi erittäin huonosti. Jo kokouksen 3. minuutilla Van Persie avasi maalin, kun kiistanalainen rangaistus oli annettu. Toistossa oli selvää, että Silvan virhe Robbeniin oli edelleen ruudun ulkopuolella. Tuomari ei kuitenkaan huomannut tätä. Hollanti siirtyi 1 - 0 -johtoon.

16. minuutilla Blind sai koko Brasilian mieleen painajaisen semifinaaliottelussa. Kilpailun isäntien puolustuksen hitauden takia Blind ampui Cesarin rangaistusalueen ulkopuolelta. Mutta edes tässä tilanteessa, sivupallon aikaan hollantilaiselle keskikenttäpelaajalle, josta katos meni rangaistusalueelle, oli näkyvissä offside-asema. Tilanne oli 2 - 0 eurooppalaisten hyväksi. Tämä sai Brasilian joukkueen järkyttämään. Eurooppalaiset hyökkäsivät useamman ja terävämmän kahden maalin jälkeen.

Vasta alkupuoliskon toisella puoliskolla brasilialaiset pystyivät osoittamaan hyökkäysmahdollisuutensa. Suurimmat uhat Alankomaiden tavoitteelle olivat kuitenkin vasta asetettujen nappuloiden jälkeen. Tämän seurauksena Brasilia ei koskaan onnistunut tekemään maalin. Joukkueet menivät tauolle Alankomaiden kanssa 2-0 eteenpäin.

Toisella puoliskolla brasilialaiset yrittivät kärjistää tilannetta vastustajan maalilla, mutta on myönnettävä, ettei sadan prosentin todellisia mahdollisuuksia tarttua hollantilaiseen maaliin. Eurooppalaiset antoivat pallon eteläamerikkalaisille, kun he itse yrittivät pelata vastahyökkäyksissä.

Brasilian vaarallisista hyökkäyksistä voidaan huomata Ramirezin potku rangaistuslinjasta, mutta pallo lensi maaliviivan ohi.

68. minuutilla erotuomari teki jälleen virheen eurooppalaisten hyväksi. Oscar ammuttiin Hollannin rangaistusalueella, mutta erotuomari korjasi brasilialaisen simulaation pisteen osoittamisen sijaan. Tämä hetki vaikutti kielteisesti jo purettuun Brasiliaan.

Viime kädessä brasilialaiset menettivät kolmannen maalin omaan verkkoonsa. Jo tiivistetyssä ajassa hollantilaiset pelasivat hyvän yhdistelmän vastahyökkäyksessä, jonka Wijnaldum suoritti tarkalla iskulla.

Ottelun lopputulos on toinen tappio Brasilialle. Tällä kertaa Alankomaat voitti turnauksen isännät pisteillä 3 - 0. Tämä antoi eurooppalaisille mahdollisuuden tulla jalkapallon maailmanmestaruuden pronssimitalisteiksi. Vuoden 2014 MM-kisojen isännät jäivät ilman mestarimitalia.