Joukkueen Pallopelit: Käsipallo

Nykyaikana on olemassa erilaisia pallopelejä: koripallo, lentopallo, jalkapallo ja muut. Säännöt voivat olla erilaiset, mutta ydin on sama kaikille - taistelu tavoitteesta. Nämä urheilulajit ovat melko kuuluisia. Esimerkiksi jalkapallo- tai koripallofaneja on lukemattomia. On toinen urheilulaji, joka voi herättää joukkuepallokilpailuista kiinnostuneen katsojan huomion. Tämä on käsipallo.

Joukkueen pallopelit: Käsipallo

Käsipallon sanan etymologia on yksinkertainen. Joten käsi käännetään englanniksi kädeksi, ja pallo on pallo. Vastaavasti käsipalloa pelataan pallon kanssa. Ero käsipallon ja verkkopallon välillä on se, että ensimmäisessä muodossa tarjotaan tavoite, ei rengas. Käsipalloa kutsutaan myös käsipallopeliksi.

Vaikka jalkapallo- tai rantalentopallopelejä voi pelata ulkona, käsipallo on sallittu vain sisätiloissa. Tämän urheilulajin alueella on oma koko 40 x 20 metriä. Miehet käyttävät 425-480 g painoista palloa, mutta naisten ammuksen paino on 325-380 grammaa. Peli sisältää kaksi puoliajaa, joista jokaisella on 30 minuuttia. Tauko puoliaikojen välillä 10 minuuttia.

Urheilupelin tavoitteena on heittää pallo vastustajan maaliin. Et voi lähestyä maalia lähempänä kuin kuusi metriä ja heittää sitä, muuten maalia ei lasketa. Kenttäpelaajat pelaavat palloa käsillään. Joukkue, jolla on eniten maaleja, voittaa. Joukkueen maalivahti voi puolustaa maalia missä tahansa ruumiinosassaan.

Jos ottelu on tasan kahden puoliajan päättymisen jälkeen, varataan kaksi ylimääräistä 5 minuutin jatkoaikaa. Tasapuolisen pistemäärän tapauksessa nimetään vielä yksi puolikas, ja jos sen jälkeen tulostaulussa on tasapeli, annetaan sarja vapaaheittoja ja molemmat joukkueet tekevät 5 laukausta vastustajan maaliin seitsemän metrin päästä. merkki.

Nykyaikana on ammattimaisia käsipalloliigoja. Tämän urheilun vakavat suuret turnaukset pidetään. Kuten maailman- ja EM-kisat.

Tätä urheilua harrastavat sekä miehet että naiset. Käsipallo on osa kesäolympialaisten ohjelmaa.