Portugalin Jalkapallomestaruuden 2018-2019 Tulokset

Sisällysluettelo:

Portugalin jalkapallomestaruus (Liga Sagres) on huonompi kuin Englannin, Italian, Espanjan, Saksan, Ranskan ja Venäjän kansalliset mestaruuskilpailut. Katsoja on kuitenkin kiinnostunut tästä turnauksesta. Useat portugalilaiset seurat edustavat kerralla valtavaa voimaa, myös Euroopan Cup-areenalla.

Portugalin jalkapallon mestaruuskilpailujen 2018-2019 tulokset

Portugalin mestaruuskilpailujen eliittiosastossa on 34 seuraa. Ehkä tunnetuimmat näistä ovat Porto, Benfica ja Sporting. Nämä joukkueet kilpailevat perinteisesti mestaruudesta. Kaudella 2018-2019 intriga loppupisteiden jakautumisessa säilyi viimeiseen kierrokseen asti.

Palkinnot Sagres-liigassa 2018-2019

Lissabonin Benficasta tuli Portugalin mestari kaudella 2018-2019. Kolmekymmentäneljän ottelun lopussa joukkue teki 87 pistettä. Samaan aikaan saavutettujen ja annettujen pisteiden välisten erojen tilastot osoittavat Lissabonin jalkapalloilijoiden huomattavan paremmuuden muiden seurojen pelaajiin nähden. Joten Benfica teki 103 maalia, mutta myönsi vain 31 maalia. Tällaisista kirkkaista indikaattoreista huolimatta mestaruus oli voitettava viimeisellä kierroksella, koska Porto (Benfican ikuinen kilpailija) jäi pisteistä vain muutaman pisteen taakse. Lissabonin voitto määritettiin ennalta turnauksen viiden viimeisen ottelun voittojen ansiosta, kun taas Porto menetti pisteitä yhdessä viidestä ottelusta, kun hän oli pelannut tasapelin mestaruuden viimeisessä ottelussa. Siten Porto pysyi toiseksi viimeisessä sijoituksessa 85 pisteellä.

Portugalin mestaruuden pronssimitalistit olivat "Sporting" (Lissabon) -pelaajia. Tämän joukkueen pisteiden varaus mestaruuden lopussa oli 74 pistettä. Sagres-liigan alusta lähtien Sportingin joukkuetta pidettiin klubina, joka pystyy kilpailemaan Portugalin jalkapallon kahden jättiläisen kanssa, mutta todellisuudessa näin ei tapahtunut.

Eurocups-paikkojen jakautuminen

Portugalin liigan seitsemäs sija UEFA-kerrointaulukossa antaa kahden Sagres-liigan joukkueen kilpailla Mestarien liigassa. Mestarina Benfica pääsee Mestarien liigan ryhmävaiheeseen ensi kaudella. Voitettujen hopeamitalien ansiosta Porto aloittaa tiensä vanhan maailman Euroopan pääkilpailussa karsinnasta alkaen.

Lissabonin "Sporting" turnauksen kolmannen sijan ansiosta sai oikeuden pelata ensi kaudella Eurooppa-liigassa. Mestarien tavoin Sporting pääsi suoraan UEL-ryhmäkilpailuun. Toinen joukkue Portugalista, joka ansaitsi oikeuden pelata Eurooppa-liigassa mestaruuden lopussa, oli Braga. Tämä klubi jäi kolmen parhaan jälkeen vain 67 pisteellä.

Kauden häviäjiä

Portugalin mestaruuden kolme viimeistä paikkaa pudotetaan alempaan divisioonaan. Lisäksi ei ole olemassa siirtymäkauden otteluita oikeudesta pysyä Portugalin jalkapallon eliitissä. Feirencyilla oli katastrofaalinen kausi. Joukkue teki vain kaksikymmentä pistettä 34 ottelussa ja pysyi ansaitusti finaalipöydän viimeisessä paikassa. Nacional, jolla on 28 pistettä, on 16. sija. Tämä tulos vaikutti myös klubin putoamiseen Portugalin mestaruuteen alla olevan divisioonan toimesta. Toinen kauden 2018-2019 häviäjä oli Shawish-klubi (32 pistettä ja 15. sija taulukossa).