Sisällysluettelo:

Koripallo on suosittu joukkuepallolaji. Lisäksi sekä miesten että naisten koripallo on yleistä, ja ero on vain pelaajien sukupuolessa.

Kuinka monta pelaajaa on koripallojoukkueessa

Peli

Koripallopelin ydin on seuraava: kaksi 12 pelaajan joukkuetta kilpailee keskenään, 5 pelaajaa kustakin näytteestä samanaikaisesti kentällä, pallo on heitettävä toisen joukkueen renkaaseen käsin, sallimatta vastustajat ottavat pallon haltuunsa. Koripallokenttä on 28 x 15 metriä, korin kori on 305 senttimetriä ja rengas on halkaisijaltaan 45 senttimetriä.

Peli koostuu neljästä kymmenen minuutin jaksosta yhden minuutin taukoilla. Eniten pisteitä saanut joukkue voittaa. Koripallossa pelaajalla, jolla on tietty määrä, on tiettyjä toimintoja.

Pelaajat

Pelaaja numero yksi on nimeltään julistaja. Hän aloittaa hyökkäävät yhdistelmät. Sen päätehtävät ovat tehokkaiden syöttöjen siirtäminen ja joukkueen renkaan "pommitukset" visuaalisesti pitkältä etäisyydeltä. Pelintekijän on tarkasteltava koko pelialuetta, reagoitava välittömästi joukkueen taktiikan muutoksiin. Ensimmäinen numero pelaa myös puolustajan roolissa - katkaisee pallon vastustajalta. Sopivin korkeus on noin 190 senttimetriä.

Koripallonumeroa numero kaksi kutsutaan hyökkääväksi vartijaksi. Hänen tehtävänsä on auttaa pelintekijää ja "pommittaa" vastustajan rengasta kaukaa. Hyökkäävä puolustaja keskittyy nopeaan lähestymiseen vastustajan renkaaseen. Hän pudottaa pallon kehälle. Suurimman osan vastahyökkäyksistä suorittaa pelaaja, jolla on toinen numero. Tärkein kriteeri pelaajan valitsemiseksi tälle paikalle on hänen suurten nopeuksien tiedot. Optimaalinen kasvu on 190-200 senttimetriä.

Numero kolme eli kevyt hyökkääjä on eräänlainen linkki vartijan ja muiden pelaajien välillä. Päärooli pisteiden keräämisessä. Tärkeää on, että kolmannella numeropelaajalla on taito kuljettaa ja tarkka ampua. Kevyellä hyökkääjällä on oltava suurten nopeuksien tiedot, koska hänen tehtävänsä on poimia pallo. Paras korkeus kevyelle eteenpäin olisi 2 metriä +/- 5 senttimetriä.

Raskas hyökkääjä on numero neljä. Hänen on otettava poikkeava pallo renkaastaan ja vastustajan renkaasta ja estettävä vastustajan joukkueen heitot. Pelaajan, jolla on tämä numero, on oltava fyysisesti vahva ja samalla oltava korkea hyppy. Hän tarvitsee taiton heittää pallo tarkasti koriin keskimääräiseltä etäisyydeltä. Koripalloilija, jonka korkeus on 200-215 senttimetriä, selviytyy paremmin raskaan hyökkääjän roolista.

Ja viimeinen, viides numero tai keskipelaaja. Hänen harteilleen kuuluu täydellisten hyökkäysten tekeminen renkaan alta. Toinen numero viisi nostaa pallon ja estää vastustajan heiton. Keskuksessa on paljon fyysistä aktiivisuutta, joten vaaditaan ylimääräistä voimaa ja kestävyyttä. Mitä tulee korkeuteen - 210-225 senttimetriä.